Wat doet de ouderraad eigenlijk?

OBS De Weidevogels heeft een actieve ouderraad, die elk jaar de organisatie van een groot aantal activiteiten op zich neemt.
U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de Valentijnsdisco, de Paasbrunch en de schoolfoto's. Ook heeft de Ouderraad ervoor gezorgd dat de school versierd werd met Sinterklaas, Kerst en Pasen en geholpen bij het organiseren van de Avondvierdaagse en de andere sportactivitetien op school.
Dit jaar helpt de OR ook weer bij het organiseren van het schoolreisje.

Het organiseren van deze activiteiten wordt gedaan door verschillende commissies. We zullen even op een rijtje zetten wat de verschillende commissies doen.

SPORT
De sportcommissie zorgt voor ervoor dat alles geregeld wordt met betrekking tot het voetbaltoernooi en de Avondvierdaagse. We regelen hiervoor onder andere de inschrijvingen, de tenues bij het voetbal, en bij de Avondvierdaagse een drinkpost op alle avonden.

SINT MAARTEN
De OR zorgt ervoor dat er versnaperingen zijn als de jongste kinderen met hun groepen op stap gaan.

SINTERKLAAS
De Sinterklaas-commissie zorgt ervoor dat de school in Sinterklaas-stijl wordt versierd, maar ook dat er op de dag van het grote feest genoeg te snoepen en drinken is. Daarnaast zorgt de OR ervoor dat Sint en Pieten de weg naar en door onze school weten te vinden.

KERST
Ook deze commissie zorgt er, naast het versieren van de school, voor dat er elk jaar genoeg kerstbomen zijn voor alle klassen. Ook op de avond van het kerstdiner is deze commissie actief.

KERSTMARKT
Deze commissie helpt bij het organiseren van de markt, en zorgt ervoor dat er genoeg versterking is voor de innerlijke mens.

VALENTIJNSDISCO
Het hoogtepunt van de agenda van alle swingende groep 3 tot en met 8 kids, de Valentijnsdisco wordt van begin tot einde geregeld door de OR. Aankleding, muzikale omlijsting en genoeg te snoepen en drinken, deze commissie zorgt ervoor.

PASEN
De Paascommissie versiert de school en organiseert de Paasbrunch. Hiervoor worden boodschappen gedaan en er wordt gezorgd dat er in elke klas genoeg te eten is. Hierbij, en bij elke andere activiteit waar iets gegeten of gedronken wordt, houden we natuurlijk rekening met wat elk kind wel en niet kan eten.

SCHOOLFOTOGRAAF
De OR regelt de fotograaf en assisteert deze op de dag van de foto. Daarnaast zorgt deze commissie ervoor dat ouders die dat willen foto's kunnen laten maken van al hun kinderen samen.

SCHOOLREIS
De schoolreiscommissie draagt suggesties aan voor de bestemming van het schoolreisje en ondersteunt de school.

De leden van de ouderraad worden gekozen door de ouders. Samen doen we onze uiterste best om ervoor te zorgen dat uw kinderen het bij ons op school nog leuker hebben. Nieuwe ontwikkelingen bij de ouderraad, alsmede activiteiten die door de OR worden georganiseerd, kunt u altijd terugvinden op deze website, of op het mededelingenbord in de gang bij de voordeur.

Contact met de Ouderraad

Heeft u vragen voor de Ouderraad, dan kunt u mailen naar: or@obsweidevogels.nl